ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου: «Φρούριο» η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την Ελληνική Αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 μ.μ., ενώ το Πολυτεχνείο θα είναι ανοικτό από τις 9.30 π.μ και θα κλείσει στη 1 μ.μ., αφού προηγουμένως εκκενωθεί από τους επισκέπτες. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανακοινώσει ότι έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, ενώ έχουν δοθεί σαφείς εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων. Παράλληλα, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο γύρω από το Πολυτεχνείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σακιά με πέτρες και τούβλα στα Εξάρχεια
Το Σάββατο το μεσημέρι, ένοικοι πολυκατοικίας στα Εξάρχεια βρήκαν
σακιά με πέτρες και τούβλα, που εκτιμάται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως «πολεμοφόδια» από κάποιους που θα θελήσουν να αμαυρώσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι ήδη γνωστό ότι η ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζεται για τα υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και για τις ταράτσες πολυκατοικιών, που μπορούν να αποτελέσουν σημεία επίθεσης αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών. Αυτούς ακριβώς τους προβληματισμούς ενισχύει και η φωτογραφία που παρουσίασε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην οποία διακρίνονται τρία σακιά με πέτρες, μάρμαρα και τούβλα σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους. Οι ένοικοι έψαχναν στην πολυκατοικία τους και βρήκαν τα σακιά το Σάββατο το μεσημέρι. Διαπίστωσαν ότι αναρχικοί είχαν αφήσει εκεί τα σακιά για να τα χρησιμοποιήσουν σαν πολεμοφόδια.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία την Κυριακή θα διαμορφώσει ανθρώπινο κλοιό περιμετρικά των Εξαρχείων, σε μια προσπάθεια αποτροπής ατόμων να μπουν στην περιοχή, να ανέβουν σε ταράτσες και να ξεκινήσουν επιθέσεις. Συνολικά 5.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΔΙΑΣ, της νεοσύστατης ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ), της ασφάλειας, ακόμη και της Αντιτρομοκρατικής έχουν επιστρατευθεί για την επέτειο. Υπάρχουν σαφείς εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων, ενώ εξετάζεται και η χρήση μίνι ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού.

Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η Αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα. Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά. Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, κουκούλες και διάφορα άλλα είδη.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές στου αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί υπάρχει φόβος για επιθέσεις εναντίον τους πέριξ του Πολυτεχνείου. «Η Αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να διεξαχθούν ομαλά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είναι σε ετοιμότητα και θα διαφυλάξει, μεταξύ άλλων, τα δημόσια κτήρια και ειδικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα», δήλωσαν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
Σήμερα, εξάλλου, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς επίσης και το κλείσιμο κάποιων σταθμών μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, με εντολή της αστυνομίας, στις 15.00 θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ στις 16.30 θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.