ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνάντηση με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Κουμουτσάκος προς Άγκυρα: «Σπρώχνετε τους μετανάστες προς την Ελλάδα»

Τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσαμακλί, ο οποίος αντικαθιστά τον υπουργό Σουλεϊμάν Σοϊλού, συναντά αυτή την ώρα στη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η έκτακτη συνάντηση των δύο πολιτικών γίνεται με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις διαρκείς απειλές, από επίσημα χείλη, για άνοιγμα των πυλών της Τουρκίας, προκειμένου εκατομμύρια μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη.

Κατά πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός θα θέσει ζήτημα δικτύων διακινητών, ενώ θα διαμαρτυρηθεί και για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων -και δη, του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- οι οποίες δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να «σπρώχνουν» τους μετανάστες προς τα ελληνικά παράλια και τη Δύση.

Ο κ. Κουμουτσάκος θα επισημάνει στον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών πως οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές, και θα ζητήσει να σταματήσει η απειλητική ρητορική της Τουρκίας, η οποία συντείνει στην ενίσχυση του μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.