ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά των διαδηλώσεων

Κουτσούμπας: «Δεν μπαίνει σε γύψο η αγωνιστική διεκδίκηση ενός λαού»

«Δεν γίνεται να βάλεις σε γύψο την αγωνιστική διεκδίκηση ενός λαού», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων.

Μιλώντας στο κανάλι «Open», ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «κι άλλες κυβερνήσεις επιχείρησαν να βάλουν "στο γύψο" τη λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά δεν το κατάφεραν και πως το ίδιο θα γίνει και τώρα, διότι λαϊκές διεκδικήσεις με διαδηλώσεις και απεργίες γίνονταν και σε ζοφερές μέρες στον τόπο μας».

Για το Προσφυγικό, ο ΓΓ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσουν τα hot spots στα νησιά και οι εγκλωβισμένοι να μεταφερθούν σε κέντρα στην ηπειρωτική χώρα όπου θα υπάρχουν σύντομες διαδικασίας ασύλου και έπειτα να πηγαίνουν στη χώρα προορισμού τους. (...) Στη μετεγκατάσταση θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των προσφύγων και τα δικαιώματα των κατοίκων.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις εναντίον των προσφύγων τόνισε ότι «δεν μπορείς να τις δικαιολογήσεις».

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «υπάρχουν ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την καθυστέρηση» και τόνισε ότι «πρέπει να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση». Για την «Novartιs» και την προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ανέφερε πως «η διαδικασία εκφυλίζεται και πως η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το αντικείμενο, (...) είναι δικαίωμα των κομμάτων να ορίζουν εκπροσώπους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές όπως επίσης είναι ένα κόμμα μπορεί να ζητήσει από μέλος της επιτροπής να καταθέσει ως μάρτυρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.