ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η βία στη χώρα

Μαλί: Τουλάχιστον 41 νεκροί σε νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον του στρατού

Τουλάχιστον 24 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί σκοτώθηκαν και άλλα 29 τραυματίστηκαν σε επίθεση που διαπράχθηκε χθες Δευτέρα από τζιχαντιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ οι επιτιθέμενοι έχασαν 17 άνδρες, καθώς η βία συνεχίζει να κλιμακώνεται στη χώρα, μολονότι η Γαλλία διαβεβαίωσε νωρίτερα χθες πως καταφέρθηκαν βαριές απώλειες σε ισλαμιστές μαχητές τον τρέχοντα μήνα.

Το επιτελείο στο Μπαμακό ανέφερε ότι περίπου 100 «ύποπτοι» συνελήφθησαν μετά τις χθεσινές εχθροπραξίες στην Ταμπανκόρτ, στην περιοχή Γκάο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα.

Το επιτελείο, που συμπλήρωσε ότι κατασχέθηκαν περίπου 70 μοτοσικλέτες μετά τη μάχη, δεν διευκρίνισε σε ποια οργάνωση ανήκαν οι δράστες, περιοριζόμενο να χρησιμοποιήσει τον όρο «τρομοκράτες». Στο Μαλί δρουν οργανώσεις τζιχαντιστών που ορκίζονται πίστη τόσο στην Αλ Κάιντα, όσο και στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Νωρίτερα χθες, ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι στελέχη του σκότωσαν ή τραυμάτισαν περίπου 30 τζιχαντιστές σε μια ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση με τη συμμετοχή στρατευμάτων της Μπουρκίνα Φάσο, του Μαλί και του Νίγηρα και σε μια δεύτερη επιχείρηση, που έφεραν σε πέρας μόνο στελέχη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων το Σάββατο στο ανατολικό Μαλί. Ένας Γάλλος στρατιωτικός τραυματίστηκε βαριά σε αυτή την τελευταία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.