ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εν όψει συνεδρίου

Με το βλέμμα στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ το ΠΑΣΟΚ

Κρίσιμη για την πορεία προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του κόμματος, που προγραμματίζεται για τη μία μετά το μεσημέρι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Και αυτό, διότι μπορεί η Φώφη Γεννηματά να πέτυχε μία πρώτη ‘νίκη’ στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Γραμματείας της ΚΟΕΣ την Τετάρτη, θέτοντας στην πραγματικότητα τον ‘οδικό χάρτη’ προς το συνέδριο, πλην όμως αυτή ήταν πύρρειος και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί σήμερα...

Κομβικό σημείο θεωρείται η εισήγηση που αναμένεται να γίνει από τον Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, στην οποία και θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις για τροποποίηση του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, στην κατεύθυνση της εισήγησης της Φώφης Γεννηματά την Τετάρτη, με βάση τις οποίες ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που παρατείνει τη θητεία της Φώφης Γεννηματά στο τιμόνι των δύο σχημάτων ως το 2021, ιδιαίτερα μετά το γεγονός ότι ουδείς μέσα στη συνεδρίαση σήκωσε το γάντι που πέταξε η ίδια, ζητώντας εκλογή προέδρου εδώ και τώρα.

Δεν είναι λίγοι όμως, όσοι αναμένουν τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού με το... όπλο παρά πόδα, ενώ διαφωνούν ακόμα με τον ‘διορισμό’ συνέδρων, έστω και αν αποφασίστηκε στους εκλεγμένους για το τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να προστεθούν και οι εκλεγμένοι για το τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Παύλου Γερουλάνου την Τετάρτη, όταν αναρωτήθηκε πώς θέλει η ηγεσία να πουν ότι οι εκπρόσωποι του ΚινΑλ θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ και πως οι αποφάσεις του ΚινΑλ δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ, στη βάση του κόμματος. Ο ίδιος μίλησε για συνέδριο ‘διορισμένων’, επιμένοντας στην ανάγκη ενός συνεδρίου ανοιχτού, δημοκρατικού και ουσιαστικού, που θα ανοίξει θέματα στρατηγικής, θέσεων και προτάσεων, καθώς και καταστατικού.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, που ζήτησε σεβασμό στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας σε πολλά σημεία με την πρόεδρο μεταξύ των οποίων η αλλαγή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο. Το κλίμα, βάρυνε κι άλλο όταν τις αντιρρήσεις τους κατέθεσαν με έντονο τρόπο και σειρά βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Γιώργος Φραγγίδης, η Χαρά Κεφαλίδου, ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καθώς επίσης και η έτερη ευρωβουλευτής του κόμματος Εύα Καϊλή.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, δείχνουν προς ώρας ψυχραιμία, σημειώνοντας ότι η εσωκομματική κουβέντα δεν κάνει κακό αλλά καλό στον χώρο και θυμίζοντας πολύ σκληρότερες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, που έβγαζαν πάντα το
ΠΑΣΟΚ δυνατότερο. Έτσι, προτιμούν να μην αναλώνονται σε δημόσιες ‘απαντήσεις’ προς τα στελέχη που διαφωνούν, αλλά να εργαστούν στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και πάντως πριν από την 7η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.