ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προγραμματίζουν για μέσα στον Νοέμβριο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ...

Μήνας συνεδρίων για τα τρία πρώτα κόμματα

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τις διαδικασίες να έχουν οριστεί για τις 23 και 24 Νοεμβρίου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για διαδικασίες εξπρές, αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με τον σημερινό τουλάχιστον προγραμματισμό, η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα, με τις διαδικασίες να ανοίγει με ομιλία της η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ενώ η λήξη του προγραμματίζεται για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα.

Κύριο αντικείμενο δε, των διαδικασιών, είναι η μετατροπή του καταστατικού του κόμματος, έτσι ώστε ο εκάστοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εφόσον προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ να είναι και πρόεδρος του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αλλαγή, που εφόσον ‘περάσει’ από το Σώμα του συνεδρίου, θα παρατείνει την θητεία της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον μέχρι το 2021 οπότε και έχουν προγραμματιστεί εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Σε αυτές, δε, κατά πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφια.

Σημειώνεται ότι στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, την ιδιότητα του συνέδρου θα έχουν τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), οι εκλεγμένοι σύνεδροι του τελευταίου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, εφόσον είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο του συνέδριο το 2015.

Το ίδιο ακριβώς διήμερο πάντως, προγραμματίζεται να συγκληθεί και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς να μιλούν ήδη στο παρασκήνιο για μία ‘άτυπη αντιπαράθεση’ μεταξύ των δύο κομμάτων, που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος της προοδευτικής παράταξης, το Κίνημα Αλλαγής λόγω κυρίως της ιστορίας του και ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κυρίως των εκλογικών ποσοστών του.

Για λίγες μέρες αργότερα, τέλος, προγραμματίζεται το συνέδριο της ΝΔ. Για του λόγου το αληθές, το 13ο Συνέδριο της ΝΔ προγραμματίζεται για το τριήμερο 29 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας ότι ο Νοέμβριος είναι για φέτος... μήνας συνεδρίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.