Neo

Να κάνουμε μια νέα αρχή...

Αυτή την παραίνεση απευθύνει στους συντρόφους του στο Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Παίρνοντας δημόσια θέση στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το μέλλον του χώρου, με άρθρο του ‘Στο Καρφί’, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος παρατηρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν γοητεύει και πως όλοι περιμένουν ένα restart. Σε αυτό το πλαίσιο ζητά ένα ιδεολογικοπολιτικό αφήγημα που θα συντίθεται από την κοινωνία προς το κόμμα και θα αποτυπώνει μια ιδεολογική σύνθεση των διάφορων δυναμικών του χώρου, μια πραγματικά δημοκρατική εσωκομματική λειτουργία που ενισχύει τη συμμετοχή της βάσης και νέα πρόσωπα που κομίζουν ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος και νέες ιδέες.

«Να δείξουμε στην πράξη ότι οι άνθρωποι αυτής της παράταξης δεν είναι μόνο οι επί 30 χρόνια βουλευτές ή στελέχη που λιμνάζουν για χρόνια σε κομματικά γραφεία. Αλλά άνθρωποι που βρίσκονται εντός της σύγχρονης πραγματικότητας. Άνθρωποι που γνωρίζουν τις εργασιακές σχέσεις όπως διαμορφώνονται, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, δημόσιοι υπάλληλοι που ζητούν μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, όλοι όσοι ζουν και δρουν εντός κοινωνίας και οικονομίας απαλλαγμένοι από το άγχος της κομματικής επιβίωσης», λέει, παραπέμποντας σε αυτό που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974. «Έτσι κι εμείς οφείλουμε σήμερα να δημιουργήσουμε το Νέο ΠΑΣΟΚ, που θα γοητεύσει και θα συγκινήσει», γράφει, ζητώντας ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ως πρώτο βήμα και πάντως γενναίες αποφάσεις άμεσα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.