ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου

Νέο υποψήφιο για την προεδρία της ΚΕΔΕ αναζητά το ΚΙΝΑΛ

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ γνωστοποίησε στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, προκαλώντας νέα δυσαρέσκεια στην Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ ενός δημοκρατικού συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ, για την ηγεσία του οποίου και έδειξε ενδιαφέρον), που αναζητά τώρα νέο υποψήφιο.

Έχοντας στοχοποιηθεί πολλαπλά το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματός του, κατηγορούμενος άλλοτε για προσωπικές φιλοδοξίες και άλλοτε για πρόσφατη... ανακάλυψη του ΠΑΣΟΚ από έναν ‘κηπουρό’ του Γιώργου Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος ‘έσκασε τη βόμβα’ της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, αφού δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι που στηρίζονταν από το Κίνημα Αλλαγής τον υπέδειξαν ως υποψήφιο.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ απαντώντας στις κατηγορίες περί προσωπικών φιλοδοξιών. «Λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία. Δεν είναι έτσι. Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά. Τα λέω χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω. Και για να το αποδείξω ότι τα εννοώ, θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ», δήλωσε, σημειώνοντας πάντως ότι παραμένει επικεφαλής της παράταξης όπως εξελέγη και πως θα προτείνει ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής. Όσο για τους λόγους που πήρε μία τέτοια απόφαση : «Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου. Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει», είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος, που παραμένει πάντως υποψήφιος για την ΠΕΔΑ, αναμέτρηση που θεωρείται πιο δύσκολη για το Κίνημα Αλλαγής.

Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη, μη κρύβοντας την ενόχλησή τους, αναζητούν ήδη τον διάδοχο του Παύλου Γερουλάνου στην υποψηφιότητα για την ΚΕΔΕ, επιχειρώντας να κρατήσουν τις ισορροπίες, αποφεύγοντας νέο ‘πόλεμο’ στο εσωτερικό των δυνάμεων του κόμματος στην Αυτοδιοίκηση και άρα ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε αυτή την κατεύθυνση να γίνει και δεκτή τελικά η πρόταση του ίδιου του κ. Γερουλάνου υπέρ της υποψηφιότητας του πρώτου σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.