ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από το ΚΚΕ

Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ κατέθεσε το ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη το μεσημέρι και αφορά το νομοσχέδιο επί της αρχής και τα άρθρα 3 και 24.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «"άσφαιρη" αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι κυβερνήσεις των δυο κομμάτων προχώρησαν τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ενέργειας, ενώ με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ψήφισαν επίσης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά μειώθηκε κατά 50%. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, η ΝΔ κάνει ένα βήμα μπροστά στο τσάκισμά τους» και πρόσθεσε «ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 30% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο ήταν εργολαβικοί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα».

Ανέφερε πως «όλα συμβαίνουν λόγω της ταύτισης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που επί δυο δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το λαό, ενώ κερδισμένοι ήταν και είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Ο κ. Καραθανασόπουλος, συνέχισε λέγοντας «τα αρπακτικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που κερδίζουν από την πολιτική της «απελευθέρωσης», ενώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σε γη υψηλής παραγωγικότητας, σημείωσε ότι είναι σε βάρος των αγροτοδιατροφικών αναγκών του λαού» και πως «το έγκλημα συνεχίζεται και έχει όνομα, λέγεται απολιγνιτοποίηση και θα αποβεί σε βάρος των λαϊκών αναγκών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων διότι ένα εισαγόμενο καύσιμο όπως το φυσικό αέριο δεν μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια και σταθερότητα στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σε μια περιοχή οξυμένων αντιθέσεων».

Κλείνοντας, τόνισε ότι «στο καπιταλιστικό σύστημα, λόγω του καπιταλιστικού κέρδους, δεν μπορεί να γίνει αξιοποίηση του συνόλου των ενεργειακών πηγών της χώρας που θα μειώνουν την εξάρτηση, θα αναβαθμίζουν τις θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίζουν φτηνό κέρδος στο λαό με προστασία του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.