ΕΛΛΑΔΑ

Kατάθεση - «φωτιά»

Novartis - Φρουζής: «Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα»

Την καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα έκανε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική της Novartis.

Ηθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον "κύριο Novartis" που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής.

Η μυστική συνάντηση με Τουλουπάκη: Με πίεσε για πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Φρουζής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη - με πρωτοβουλία της ιδίας - τον Μάιο του 2018. Οπως υποστήριξε, εκείνη ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του, η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτίριο της Εισαγγελίας. Ηταν συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα. Επίμονα, όπως υποστήριξε κατά πληροφορίες ο κ. Φρουζής, η κα Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Κατά τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική η κα Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης. Μάλιστα, οι βουλευτές κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος φέρεται να ρώτησαν αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» σε εκείνη τη συνάντηση και ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του σημείωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προς τα μέλη της Επιτροπής τις ευχαριστίες του που τον κάλεσαν να καταθέσει μετά από τόσο καιρό.

Σύμφωνα με πηγές ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, λέγοντας πως τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι ο ίδιος παρότι πέρασαν τριάμιση χρόνια κράτησε μια στάση θεσμική. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να Απέφυγε την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying» είπε στα μέλη της Επιτροπής. «Δεν ήμουν... φαρμακάς» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.