ΕΛΛΑΔΑ

46 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Oλοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και διαλύθηκαν οι τελευταίοι διαδηλωτέςκαι δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι της Αθήνας.

Μαζική και με παλμό η πορεία του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ιδιαίτερα μαζική και με μεγάλο παλμό ήταν η πορεία του ΚΚΕ για τα 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, καθώς πλήθος κόσμου ξεκινώντας από την οδό Σταδίου έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί» και άλλα.

 

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το «παρών» έδωσαν κι αρκετοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος αλλά και χιλιάδες κόσμου εργαζόμενοι, εργάτες και συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού -που προηγήθηκε- για τη σημερινή επέτειο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.