ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 10:00 οι απαντήσεις του πρωθυπουργού

«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Μητσοτάκης απέναντι σε Τσίπρα-Γεννηματά

Στην Ολομέλεια της Βουλής προσέρχεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (10:00) προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με θέμα «επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς», αλλά και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό και τίτλο «Τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τη χορηγία ταχύπλοων σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα.

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την διαφθορά

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικρίνει την κυβέρνηση για «επιεική στάση» απέναντι στα εγκλήματα του «λευκού κολάρου» την ώρα που εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» στα υπόλοιπα θέματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ευνοεί «όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν, προτάσσοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και αξιοποιώντας την προνομιακή πληροφόρηση και τις ευκαιρίες που έδινε η συμμετοχή τους σε ένα σύστημα διαπλοκής και θεσμικής και πολιτικής προστασίας τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως ενδεικτικά έγινε με την τιμολόγηση των φαρμάκων». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα επαναφέρει το ζήτημα προσθήκης ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του Συντάγματος και θα ζητήσει εξηγήσεις για ρυθμίσεις που αφορούν τραπεζικά στελέχη και δήμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Εξηγήσεις για το προσφυγικό ζητά η Γεννηματά

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν θα επιμείνει στην «πιστή» εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο ή θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για την διαχείριση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» και την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες-μέλη της.

Καλεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα, καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.