ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 23-24 Νοεμβρίου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Οργή Γεννηματά για όσους εκμεταλλεύονται το συναίσθημα των αγνών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ

Ο κύβος ερρίφθη. Στις 23-24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, με την σχετική εισήγηση πάντως να απομένει να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ώρες, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ που πραγματοποιείται σήμερα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Τις αλλαγές στο Καταστατικό του κόμματος που θα καθιστούν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και θα επιτρέψουν έτσι την παραμονή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ ως το 2021, οπότε και έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, θα παρουσιάσει στο συνέδριο του κόμματος ειδική επιτροπή υπό τον Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη. Επί της ουσίας πάντως δεν θα είναι πολύ μακριά από το μοντέλο που έχει περιγράψει στις δύο τελευταίες ομιλίες της (σ.σ. στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο την Τετάρτη και στην ΚΟΕΣ) η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πάντως, στην ομιλία της, επέλεξε να απαντήσει σε όσους μιλούν για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. «Κάποιοι που μέχρι χθες μιλούσαν για διάλυση του ΠΑΣΟΚ σήμερα κάνουν σημαία την ΠΑΣΟΚολαγνεία , πόσες θέσεις θα αλλάξουν ακόμα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους; Είναι προσωπικοί; Είναι πολιτικοί; Ποιους εκφράζουν στην παράταξη; Ταυτίζονται με την πλειοψηφία της λαϊκής μας βάσης; Ερωτώ; Προφανώς όχι», είπε, συνεχίζοντας ότι «νιώθω τεράστια οργή για αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το συναίσθημα, των αγνών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ». Μίλησε εξάλλου για ένα συναίσθημα που ενώνει όλους όσοι έμειναν και δίνουν την μάχη από τις γραμμές του κόμματος.

Απαντώντας δε, στα περί ‘αιφνιδιασμού’, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ‘προσχηματική συζήτηση’. Υπενθυμίζοντας ότι πριν από επτά μήνες, στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (που εκκρεμούσε από το 2017) ως τον Δεκέμβρη του 2019, παρατήρησε ότι ο χρόνος από το 2017 μέχρι σήμερα δεν ήταν ‘κενός’, αφού δημιουργήθηκε νέο κόμμα και πραγματοποιήθηκαν τρία συνέδρια. «Αυτό υλοποιούμε λοιπόν, τώρα. Χωρίς στην πραγματικότητα να αιφνιδιάζουμε κανέναν. Όλοι γνώριζαν τον συγκεκριμένο οδικό χάρτη», είπε μεταξύ άλλων, αποδίδοντας την μη εκλογή νέων συνέδρων στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον οργανώσεις βάσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκλέξει συνέδρους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.