15/11/2019@22:28
Παπαρδέλες με μοσχαράκι και μανιτάρια σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα
Μία εξαιρετική συνταγή για παπαρδέλες με μοσχαράκι και μανιτάρια σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα.
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
400 γρ. μοσχάρι φιλέτο, κομμένο σε μακρόστενες φέτες
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. ρίγανη
½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν και σουρώνουμε.
Διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, το μπούκοβο, το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μοιράζουμε τις παπαρδέλες με το μοσχαράκι και τα μανιτάρια σε πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για φρέσκια σάλτσα μάνγκο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1/2 φλ . αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε κολοκυθοανθούς με ρύζι και λαχανικά και συνοδεύουμε το καλοκαιρινό αυτό πιάτο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα! Υλικά 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του. Υλικά 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο γραβιέρα ψιλοτριμμένη 2 ντομάτες, σε
Ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες σε σινάπι, μπίρα, μυρωδικά, κρεμμύδι, μέλι και πετιμέζι, ψήνονται στο γκριλ και… λιώνουν στο στόμα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function
Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται! Υλικά 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1
Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue