ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο βάθος υπάρχει και ο ταξικός φόβος

Παπαρήγα: Είναι μια αναθεώρηση για δημιουργία αυταπατών και ηθικοποίησης του πολιτικού συστήματος

Κομμένη και ραμμένη για τη δημιουργία αυταπατών και ηθικοποίησης του πολιτικού συστήματος χαρακτήρισε η βουλευτής και πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τη συνταγματική αναθεώρηση.

Όπως είπε από τη μέχρι τώρα συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος αυτό που φάνηκε είναι ότι όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, αποβλέπουν στη πολιτική σταθερότητα.

«Η μεγάλη δύναμη σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος είναι ότι εξασφαλίζει την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα των κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα», είπε η κ. Παπαρήγα και έφερε ως παράδειγμα τα χρόνια της κρίσης, «όπου το αστικό πολιτικό σύστημα δεν αποσταθεροποιήθηκε, αλλά έγινε πολύ πιο ισχυρό χάρη σε αυτό».

«Είχαμε κυβερνήσεις που πριν από 10, 15 χρόνια, αν το υποστηρίζαμε αυτό, θα μας κορόιδευαν», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «ο μεγάλος παράγοντας ισχυροποίησης και αποκατάστασης της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος ήταν η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ».

«Η σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος επιτεύχθηκε τα χρόνια της κρίσης, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν δυσλειτουργίες που προκύπτουν από τις εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού. Στο βάθος υπάρχει και ο ταξικός φόβος γιατί καταλαβαίνουν ότι η παγκόσμια υποχώρηση του επαναστατικού κινήματος είναι προσωρινή», ανέφερε.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι έπρεπε να είχε γίνει δεκτό ένα ώριμο αίτημα που αφορά το διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας ενώ υποστήριξε την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών ώστε να αντιμετωπίζονται από την ποινική δικαιοσύνη όπως όλοι οι πολίτες καθώς και να μη διορίζεται η εκάστοτε ηγεσία της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.