ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παραδοσιακό κυδωνόπαστο με αμύγδαλα

Μία εξαιρετική συνταγή για παραδοσιακό κυδωνόπαστο με αμύγδαλα.

Υλικά

  • 5 μεγάλα κυδώνια
  • 1 λεμόνι, χυμό και φλούδα (το κίτρινο μέρος μόνο)
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 περίπου κιλό ζάχαρη (ίση με την ποσότητα του πουρέ)
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 φλ. αμύγδαλα, θρυμματισμένα
  • σπορέλαιο, για επάλειψη του αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράζει.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Ρίχνουμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, την αρμπαρόριζα, το ξυλαράκι κανέλας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά.

Σουρώνουμε, αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και την αρμπαρόριζα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα κυδώνια να γίνουν πουρές.

Ζυγίζουμε τον πουρέ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και βράζουμε τον πουρέ κυδωνιών για περίπου 1 - 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 οC.

Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το κυδωνόπαστο σε ένα πυρέξ, που έχουμε στρώσει από πριν με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έχουμε λαδώσει με σπορέλαιο.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το κυδωνόπαστο για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να σφίξει και να πάρει καστανοκόκκινο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.