ΕΛΛΑΔΑ

Τα έκανε... χειρότερα ο 80χρονος που... παραίτησαν Μητσοτάκης-Κικίλιας

Πατέρας: «Ζήτησα προεκλογικά να μου δώσουν μία θέση διοικητή»

Ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, μετά την τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή νοσοκομείου Καρδίτσας που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αναγκάζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και τον Βασίλη Κικίλια να τον... παραιτήσουν άρον-άρον, προτού καν προλάβει να αναλάβει τα καθήκοντά του!

Για την «παραίτησή» του (με... απόφαση Μητσοτάκη-Κικίλια) από τη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις εθνικές εκλογές, ο Κωνσταντίνος Πατέρας μίλησε στον ΣΚΑΪ, όπου μάλλον... έκανε άθελά του χειρότερα τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα, μιας και -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε ότι ζήτησε μία από τις διοικητικές θέσεις, με αντάλλαγμα τις... ψήφους του!

«Ζήτησα τη θέση του διοικητή νοσοκομείου»

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, η τοποθέτηση του οποίου στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε καμία συναλλαγή με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο ίδιος παρακάλεσε για μια θέση σαν και αυτή.

«Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα», είπε ο κ. Πατέρας. «Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα "θα γυρίσω πίσω, κύριε πρόεδρε, να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις"», συμπλήρωσε.

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα, και φυσικά θα το χειροκροτούσα», είπε ο κ. Πατέρας και ισχυρίστηκε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν διαφώνησε με την πρότασή του.

Στη συνέχεια, όπως τόνισε, έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», είπε ο Κωνσταντίνος Πατέρας και πρόσθεσε ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Πατέρας είχε επιμείνει στο ότι στην προκήρυξη δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. «Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη για τη διοίκηση των νοσοκομείων, και έχω ένα αξιόλογο βιογραφικό. Έχω διδακτορικό ψυχολογίας, έχω διδάξει ψυχολογία, έχω κάποια σχέση με τον χώρο της υγείας. Όλη μου η οικογένεια είναι μέσα στο ιατρικό επάγγελμα. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, δεν ήθελαν γιατρό, ήθελαν μάνατζερ και με επέλεξαν. Έτσι αποφάσισε η επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση. Εγώ έκανα ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη, στην περιοχή μας ήμασταν 35 υποψήφιοι», σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

«Ηλικιακός ρατσισμός από ΝΔ»

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ, από τις τελευταίες εκλογές και μετά και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση, που τέθηκαν εκτός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.