ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα στη Σάμο

Πέτσας: «Έτοιμα ως το καλοκαίρι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα»

«Έτοιμα έως το καλοκαίρι θα είναι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα», επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας, αναλύοντας το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι προτεραιότητα θα υπάρξει για το νησί της Σάμου, το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Θα υπάρξει μια κλειστή δομή δυνατότητας φιλοξενίας 5000 ατόμων για να αντικαταστήσει αυτό το χάος» είπε συγκεκριμένα για τη Σάμο, το κλειστό κέντρο της οποίας αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χειμώνα, όπως είπε ο κ. Πέτσας. «Θα είναι η πρώτη δομή που θα τεθεί σε λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την «τραγική κατάσταση» στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αρμόδιος συντονιστής, υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για την διαχείριση του μεταναστευτικού, δίνοντας στην δημοσιότητα εικόνες με τη σημερινή κατάσταση των δομών, αλλά και με αυτές που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση.

Εν συνεχεία, ο Στέλιος Πέτσας συμπλήρωσε ότι είναι ενήμεροι για τις κινήσεις της κυβέρνησης όλοι οι τοπικοί παράγοντες, περιφερειάρχης, δήμαρχοι και βουλευτές. «Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, μπορώ να ακούσω τις επιφυλάξεις για τα επόμενα βήματα, είμαι εδώ να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.

Αυστηρότερο το πλαίσιο λειτουργία των ΜΚΟ

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ. «Εχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ο κ. Πέτσας είπε επίσης ότι περιλαμβάνονται η φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και οι αυξημένες επιστροφές μεταναστών.

«Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα» είπε, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή 10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.