ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πιλάφι με λαχανικά και χοιρινή πανσέτα

Μία εξαιρετική συνταγή για πιλάφι με λαχανικά και χοιρινή πανσέτα.

Υλικά

Για τις πανσέτες:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • πάπρικα καπνιστή
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 4 σκόρδα, ολόκληρο το κεφάλι

Για το πιλάφι:

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι, πλυμένο
  • 4 φλ. ζωμό κότας

Για τα λαχανικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/3 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τις πανσέτες:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε πολύ καλά και αλείφουμε τις πανσέτες ώστε το μείγμα να πάει παντού.

Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να μαριναριστούν.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C στο γκρίλ.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πανσέτες τη μία δίπλα στην άλλη.

Τοποθετούμε τα σκόρδα στις 4 άκρες του ταψιού, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τις πανσέτες και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Για το πιλάφι:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Βάζουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε, μέχρι το ρύζι να βράσει σχεδόν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα λαχανικά:

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.

Βάζουμε το καρότο, τη σκόνη μουστάρδας, τον κουρκουμά, το σέλινο, το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τον κύβο κότας και 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις μαλακώσει ελαφρώς το καρότο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .

Γαρνίρουμε το πιλάφι με άνηθο και σερβίρουμε με τις πανσέτες και το ψητό σκόρδο.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.