ΕΛΛΑΔΑ

«Ζητάμε να ζήσουμε με τα δεδομένα του 21ου αιώνα»

Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, σήμερα, συνταξιούχοι - μέλη του σωματείου “ Η Συσπείρωση”, διεκδικώντας την επιστροφή των αναδρομικών τους.

“ Ζητάμε να ζήσουμε με τα δεδομένα του 21ου αιώνα”, λένε οι συνταξιούχοι και διεκδικούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο του 2015, αλλά και “ να επιστρέψει τις αναδρομικές περικοπές και τα δώρα”.

“ Έχει βγει απόφαση στις 12 Ιουνίου του 2015 για τις συντάξεις και κατά παράβαση του άρθρου 95 του Συντάγματος δεν εφαρμόζονται”, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Βασίλης Παρτάλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων “ Η Συσπείρωση”.
Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη αντιδρούν στις νέες περικοπές χρηματοδότης του ΕΟΠΠΥ και των νοσοκομείων και ζητούν να επανέλθει το Γραφείο του Επικουρικού Ταμείου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη Θεσσαλονίκη.

Οι συνταξιούχοι έγιναν δεκτοί από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου και του έθεσαν τα αιτήματά τους. Όπως ανέφερε ο κ. Παρτάλης, “ το ζήτημα των αναδρομικών δεν μπορεί να το επιλύσει ο κ. Καράογλου αλλά όσον αφορά στη λειτουργία Γραφείου του Επικουρικού Ταμείου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη Θεσσαλονίκη θα επιληφθεί του θέματος και θα απαντήσει σχετικά στους συνταξιούχους εντός της εβδομάδας”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.