ΚΟΣΜΟΣ

«Ξεδιπλώνει» τα... φασιστικά του ιδεώδη ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος

Προκλητικός Μπολσονάρου: Το κοινοβούλιο του Σάo Πάολο τιμά τη μνήμη του δικτάτορα Πινοσέτ!

Το τοπικό κοινοβούλιο της Πολιτείας Σάo Πάολο της Βραζιλίας θα αποτίσει φόρο τιμής τη 10η Δεκεμβρίου στον άλλοτε δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990), σύμφωνα με μία καταχώριση στο πρόγραμμα, που επισήμαναν χθες Τετάρτη βραζιλιάνικα ΜΜΕ, σε μία άνευ προηγουμένου προκλητική κίνηση από τον πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου!

Το ακόμη πιο προκλητικό, ωστόσο, είναι πως η εκδήλωση προγραμματίστηκε ώστε να συμπέσει με την... παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

«Η επίσημη τελετή στη μνήμη του προέδρου Αουγκούστο Π. Ουγάρτε» θα γίνει κατόπιν αιτήματος του τοπικού βουλευτή Φρεντερίκου Ντ’ Άβιλα του PSL, της παράταξης της οποίας ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018 ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο νυν αρχηγός του κράτους.

Η λέξη-κλειδί «Πινοσέτ» κατατασσόταν στην τρίτη θέση μεταξύ των όρων στους οποίους αναφέρονταν συχνότερα χθες οι χρήστες του Twitter στη Βραζιλία μετά τη μετάδοση της είδησης από ΜΜΕ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εκδήλωση έχει διχάσει τους Βραζιλιάνους, σηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων.

Εξάλλου, δεν πάνε παρά μόνο μερικές εβδομάδες που ο Μπολσονάρου είχε... φάει «άκυρο» από τη βραζιλιάνικη ομάδα Φλαμένγκο, η οποία δεν προσκάλεσε τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, στις 23 Νοεμβρίου, λόγω των ακροδεξιών του πεποιθήσεων και δη του... θαυμασμού του στον δικτάτορα Αουγούστο Πινοσέτ, με τις πεποιθήσεις του Μπολσονάρου να μην... χαίρουν της εκτίμησης μεγάλης μερίδας του βραζιλιάνικου λαού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.