ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με ψητά λαχανικά στο φούρνο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψητά λαχανικά στο φούρνο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 3-4 πιπεριές πράσινες κέρατα, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • μερικά κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τις πατάτες, τα καρότα και την κολοκύθα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Στα 5 τελευταία λεπτά, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια.

Σουρώνουμε και βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.