ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στα Ιωάννινα

Συνάντηση του Κουτσούμπα με με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα, δεύτερη ημέρα της περοδείας του στα Ιωάννινα. Ο κ. Κουτσούμπα, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη του ΚΚΕ, περιφερειακούς κα δημοτικούς συμβούλους, ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για «μια ενδιαφέρουσα συνάντηση γνωριμίας» με τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Ηπείρου, «μια από τις πιο σπουδαίες περιοχές της πατρίδας μας, που έχει δυνατότητα και αναπτυξιακή». Και τόνισε πως το ΚΚΕ με τις θέσεις του θα παλέψει ώστε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια να λυθούν σε όφελος των εργαζομένων, των μισθωτών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας της περιοχής. «Να κοιτάξουμε μπροστά οργανώνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ τον αγώνα, την πάλη, τη διεκδίκηση και μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτή στους δρόμους του αγώνα. Έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, να πάμε μπροστά», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια Ηπείρου που μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο γραμματέας του ΚΚΕ. Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αναφέραμε τους στόχους που έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και συζητήσαμε για θέματα που είναι ευρύτερα, που ενδιαφέρουν πανελλαδικά αλλά και ειδικά εμάς στην Ήπειρο που ξέρετε πως έχουμε πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της ορεινότητας και της επιπλέον δυσκολίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη». Ο περιφερειάρχης προσέφερε εκδόσεις της Περιφέρειας στον γγ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, συζήτησαν τόσο θέματα της περιοχής όσο και γενικότερα ζητήματα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον γγ του ΚΚΕ να επισημαίνει ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης είναι η υποχρηματοδότηση, σημειώνοντας πως στην τοπική διοίκηση έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες από τις κυβερνήσεις χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών.
Συζήτηση έγινε επίσης για το προσφυγικό και την κατάσταση στην περιοχή των Ιωαννίνων.

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο. Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων των Ιωαννίνων», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και προσέθεσε: «Το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες παλεύει ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση των πολιτών με ανταποδοτικά τέλη αλλά και να επιλύονται ζητήματα, όπως είναι η σχολική στέγη, αλλά και τα ζητήματα πολιτικής προστασίας που αφορούν υποδομές, προσωπικό, χρηματοδότηση για να καλυφτούν οι ανάγκες που έχει η περιοχή»

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε γγ του ΚΚΕ για την επίσκεψη και την συνεργασία τονίζοντας ότι η συμβολή του για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων θα είναι χρήσιμη. Ειδική μνεία έκανε στην γραφειοκρατία «που χαρακτηρίζει την Αυτοδιοίκηση και δεν επιτρέπει να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών». Εκ μέρους του Δήμου τέθηκε επίσης το πρόβλημα της σχολικής στέγης το οποίο είναι σοβαρό στα Γιάννενα ενώ συζήτηση έγινε και για την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας μιας σύγχρονης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.