ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην πορεία προς το Συνέδριο στις 23-24 Νοεμβρίου

Συνεχίζονται οι κόντρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Καλά κρατεί η εσωστρέφεια στο Κίνημα Αλλαγής στην πορεία προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 23-24 Νοεμβρίου, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες της ηγεσίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλήθος βουλευτών έχουν διαφωνήσει με τη διεξαγωγή του συνεδρίου υπό τους όρους με τους οποίους πραγματοποιείται, κάτι που έχει θορυβήσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, μια και δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από κάποιους εξ αυτών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέραν των δύο ευρωβουλευτών Νίκου Ανδρουλάκη και Εύας Καϊλή, με την εισήγηση της Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ ακόμα, διαφώνησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, άσχετα αν ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής θέλησε να παρατηρήσει αργότερα, στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ ότι η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Μία αποστροφή του λόγου του που προκάλεσε αντιδράσεις από το σώμα της ΚΟΕΣ, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «οι βουλευτές έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την αντιμετώπιση του πολιτικού μας αντιπάλου» και να του παροτρύνει να ασχολούνται με αυτά και όχι να δίνουν τροφή στα εσωτερικά του χώρου. Ακόμα και σε αυτή την …παραίνεση φέρεται να αντέδρασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. θυμίζοντάς του με νόημα ότι ο Γραμματέας της ΚΟ θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τους βουλευτές και τον χώρο στον οποίο ανήκουν.

Αν οι παρεμβάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι το κλίμα στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη είναι εκρηκτικό, κοινός τόπος μεταξύ των παλαιοτέρων στο κόμμα, είναι ότι τα ‘μαχαίρια’ θα βγουν για τα καλά στο συνέδριο. Και αν όχι, μια και προσπάθεια της ηγεσίας είναι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να περάσει στα ‘ψιλά’, τότε το ‘ξεκαθάρισμα λογαριασμών’ θα αναβληθεί για τη Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2020. Και αυτό είναι κάτι που θέλει να αποτρέψει πάση θυσία η Χαριλάου Τρικούπη...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.