ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανή η απουσία Τζανακόπουλου-Πολάκη ώστε να καταθέσει ο Κ. Φρουζής

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν τρόπους απεμπλοκής από το αδιέξοδο της προανακριτικής

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή, αύριο στην συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει ούτε να εμποδίσουν, αλλά ούτε και να προσφέρουν κάποιο... πρόσχημα σε τυχόν «απρόθυμους» ώστε να αναβληθεί για τρίτη φορά η κατάθεση ενός προσώπου-κλειδί για την διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis.

Τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταστήσει σαφείς ήδη από την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος είχε προαναγγείλει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «μετά λόγου γνώσεως» μπορεί να εγγυηθεί πως «την Τρίτη θα καταθέσει ο κ. Φρουζής».

Έκτοτε, τα σενάρια πήραν φωτιά και κατέστη σαφές ότι στην Κουμουνδούρου αναπτύσσονται δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την παρουσία των κκ. Πολάκη και Τζανακόπουλου στην αυριανή συνεδρίαση. Εξάλλου, μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης μόλις εισήλθαν στην αίθουσα τα δύο εξαιρεθέντα -από την πλειοψηφία, με την μειοψηφία να καταγγέλλει αντισυνταγματικές πρακτικές- μέλη του οργάνου, κατέστη σαφές ότι σε καμία περίπτωση οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσουν να εξετάσουν τον κ. Φρουζή.

Σενάριο «προσωρινής απουσίας»

Ταυτοχρόνως, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και στη θέση του πως δε θα νομιμοποιήσει την απόφαση εξαίρεσης των δύο στελεχών του, αντικαθιστώντας τους στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα πρέπει (τουλάχιστον) αύριο να απουσιάσουν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της διαδικασίας. Όπως πάντως, προαναφέρθηκε, στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να καταστήσουν σαφές ότι δεν αποδέχονται αυτό που οι ίδιοι καταγγέλλουν ως «μεθόδευση της πλειοψηφίας». Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι αύριο θα απουσιάσουν... «προσωρινά» τα δύο εξαιρεθέντα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου οι πέντε σύντροφοί τους να εξετάσουν, από κοινού με τους βουλευτές της πλειοψηφίας, τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει με τον τρόπο αυτό να υπενθυμίσει πως ο ίδιος επιδιώκει την κατάθεση του κ. Φρουζή και, ως εκ τούτου, θα είναι ο τελευταίος που θα παρεμποδίσει την πρώτη κατάθεση του κ. Φρουζή έπειτα από σχεδόν 4 χρόνια διερεύνησης του σκανδάλου Novartis…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.