ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έπεσε η αυλαία οριστικά για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη
Τέλος εποχής κι επίσημα για το Ποτάμι

Με ποσοστό 63% υπέρ και 36% κατά, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του, αλλά και μετά τον καταποντισμό στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, επιβεβαιώνοντας και την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν με συντριπτική πλειοψηφία είχε αποφασίσει υπέρ της αναστολής λειτουργίας.
Η σημερινή συνεδρίαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Ποταμιού, διήρκεσε αρκετές ώρες και συμμετείχαν τα 93 από τα 106 μέλη της (ποσοστό 98%).
«Αναστέλλουμε σήμερα τη λειτουργία μας. Παραμερίζουμε τον εγωισμό μας και στέλνουμε ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Αλλά και στους 377 χιλιάδες πολίτες που σκίρτησαν μαζί μας την Άνοιξη του ΄15» είπε στην ομιλία του ο επικεφαλής του Κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης, στην έναρξη της συνεδρίασης της ΜΕ.ΣΥ.Α. «Τους ζητάμε να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητάμε να σκεφθούν αυτά που καταφέραμε. Τα παλιά συνθήματα, οι ρηχές αντιπαραθέσεις, οι αφορισμοί, οι κοκορομαχίες, τα εξυπνακίστικα σχόλια δεν είναι πολιτική» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων «Τους ζητάμε, λοιπόν, να βάζουν ψηλά τον πήχη, για τους πολιτικούς. Τους ζητάμε να διεκδικούν, ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια. Ο σπόρος που ρίξαμε, θα φυτρώσει ξανά».
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμα ότι το Ποτάμι ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών «να σταματήσει η οποιαδήποτε επιδότηση του Ποταμιού» και πως «Ό,τι λεφτά μας αναλογούν μέχρι τις ευρωεκλογές του 2023, ζητάμε να προστεθούν και αυτά στα 500.000 που δώσαμε για υποτροφίες στο ΕΚΠΑ».

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...