ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συναλλαγή» ομολόγησε ο 80χρονος παραιτηθείς Κ. Πατέρας

Το πρώτο «ηθικό πλήγμα» μέσω... διοικητών νοσοκομείων

Αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ για τη διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των νοσοκομείων, καθώς η άρον άρον καρατόμηση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα από το νοσοκομείο Καρδίτσας ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου για μία σειρά αμιγώς κομματικών επιλογών που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές.

Ήδη από χθες, το ρεπορτάζ του matrix24.gr καταγράφει οργισμένα τηλεφωνήματα βουλευτών στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις επιλογές διοικητών στα νοσοκομεία πολλών περιοχών της χώρας. Οι διαφωνίες για πολλές επιλογές του Βασίλη Κικίλια περισσεύουν, παρά το γεγονός ότι όλοι στην ΝΔ συνομολογούν ότι ελάχιστοι εκ των αναδειχθέντων διοικητών αποτελούν επιλογή της οδού Αριστοτέλους. Πολλοί «γαλάζιοι», μάλιστα, βάλλουν απευθείας κατά του Μεγάρου Μαξίμου, που χθες αναγκάστηκε, μέσω ανακοίνωσης, να παραδεχθεί ότι η επιλογή του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα για το νοσοκομείο της Καρδίτσας ήταν «αστοχία». Παραλλήλως, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να εφαρμόσει το δόγμα πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», διαμηνύοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν δικαιούται δια να ομιλεί», αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι οι διοικητές θα κρίνονται ανά τρίμηνο.

Αντιδράσεις

Ωστόσο, όπως συνομολογούν «γαλάζιοι» βουλευτές, «το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μικρότερο πρόβλημά μας». Με άλλα λόγια, εννοούν ότι αυτή τη στιγμή, μέσω των διορισμών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, επί της ουσίας δέχεται το πρώτο «ηθικό πλήγμα» η κυβέρνηση, που δείχνει ότι όσα λέγονταν προεκλογικά για «μητρώο στελεχών» και «αξιοκρατία» ήταν έπεα πτερόεντα. Συν τοις άλλοις, οι τοποθετήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων αναδεικνύουν και άλλα προβληματικά στοιχεία: για παράδειγμα, στα Κύθηρα είχαμε παραιτήσεις της τοπικής οργάνωσης ως αντίδραση, ενώ στην Ήπειρο αντιμετωπίζεται με ειρωνεία η... «τράμπα» των δύο προέδρων της ΝΟΔΕ: ο μεν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας έγινε διοικητής στο νοσοκομείο... Πρέβεζας, ο δε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας ανέλαβε τα ηνία του νοσοκομείου... Άρτας.

Ομολογία συναλλαγής

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο καρατομηθείς Κωνσταντίνος Πατέρας φαίνεται να ενισχύει το πλήγμα που υπέστη η κυβέρνηση, με τις δηλώσεις του που παραπέμπουν ευθέως σε συναλλαγή. «Η ΝΔ από τις εκλογές και μετά πάσχει από ηλικιακό ρατσισμό», δήλωσε ο 80χρονος παραλίγο διοικητής, παραπονούμενος πως «πολλά παλιά στελέχη τεθήκανε εκτός γραμμής». Επίσης, έστω κι αν χρησιμοποίησε το ρήμα «παρακάλεσε», ο Κωνσταντίνος Πατέρας ουσιαστικά περιέγραψε στον ΣΚΑΪ μία συναλλαγή μεταξύ του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντάλλαγμα να βοηθήσει ο 80χρονος πρώην γυμνασιάρχης την ΝΔ στις εκλογές και να φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Εγώ έκανα την αίτησή μου. Όταν ο πρόεδρος με κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή, τον παρακάλεσα. Με ζήτησε να γυρίζω πίσω (σ.σ. στη ΝΔ). Παρακάλεσα τον πρωθυπουργό, όταν γίνει εξουσία κι αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα, να μου δώσει μία από αυτές τις θέσεις», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Με κάλεσε το γραφείο του πρωθυπουργού και είπα θα γυρίσω να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.