ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα A Haber

Τουρκία: Βίντεο επιβεβαιώνει τη νέα γεώτρηση του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 7

Νέα παράνομη γεώτρηση στο τεμάχιο «7» της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας διενεργεί το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Μάλιστα, η τουρκική ιστοσελίδα A Haber δημοσίευσε βίντεο, που επιβεβαιώνει τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το «Γιαβούζ» ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες τη γεώτρησή του στο σημείο «Μόρφου-1».

Όπως μεταδίδει το Sigma Live, για το γεωτρύπανο «Πορθητής», ο Φατίχ Ντονμέζ εξήγησε ότι «εφόσον τελείωσε τη γεώτρησή του στο τεμάχιο "Φοινίκη", πήγε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό», συμπληρώνοντας ότι «σε λίγες εβδομάδες, αφού ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός και οι εργασίες συντήρησής του, θα ξεκινήσει πάλι το συντομότερο νέα γεώτρηση σε περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ». Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η περιοχή αυτή, απάντησε ότι «αυτό θα το ανακοινώσουμε αργότερα».

Την ίδια ώρα, ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι τα ερευνητικά πλοία «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες: «Όπως λέμε πάντα, αν υπάρχει θα το βρούμε. Και όταν το βρούμε θα το μοιραστούμε με τον λαό μας. Χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.