ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΕΛΛΑΔΑ

Τι προβλέπει

Βουλή: Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Στην τελική ευθεία για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μπαίνει το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (από 9% αντί 22% και 24% αντί 28%, αντίστοιχα), αλλά και σωρεία νέων διατάξεων, όπως την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών δαπανών για όλους, αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, αλλά και αλλαγές για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Στο νομοσχέδιο, επίσης, συμπεριλαμβάνονται:

- Η εισαγωγή χαμηλού συντελεστή 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, κάτι που φέρνει μειώσεις στις κρατήσεις φόρου από την Πρωτοχρονιά για μισθωτούς και συνταξιούχους. Κερδισμένοι από το νέο συντελεστή είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι στην εκκαθάριση του 2021 θα δουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία μείωση του φόρου τους κατά 1.300 ευρώ.

- Η προσαύξηση του αφορολογήτου για παιδιά κατά 1.000 ευρώ. Οι αδικημένοι της παρέμβασης είναι οι φορολογούμενοι με ένα παιδί, καθώς η προσαύξηση στην περίπτωση τους περιορίζεται σε 364 ευρώ. Σημειωτέον ότι λόγω του υψηλότερου αφορολογήτου, οι κρατήσεις φόρου θα είναι ακόμα μικρότερες, άρα μεγαλύτερες οι μισθολογικές αυξήσεις.

- Η μείωση του ΦΠΑ σε βρεφικά είδη και κράνη.

- Η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, καθώς και η μείωση του συντελεστή στα μερίσματα από 10% σε 5%.

- Η ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των παροχών σε είδος στους εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.