ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ανάμικτα λαχανικά με τυρένια σάλτσα και μυρωδικά

Μία εξαιρετική συνταγή για ανάμικτα λαχανικά με τυρένια σάλτσα και μυρωδικά.

Υλικά

  • 40 γρ. βούτυρο + επιπλέον για το βουτύρωμα
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί φέτα, κατσικίσια
  • 200 γ. μασκαρπόνε
  • 750 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε και λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και αφήνουμε να καβουρδιστούν για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα Αμφιλοχίας, το τυρί φέτα, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν ελαφρώς όλα τα τυριά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Βάζουμε τα ανάμικτα λαχανικά στο πυρέξ και περιχύνουμε με την τυρένια σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα λαχανικά και να λιώσουν εντελώς τα τυριά.

Αφαιρούμε τα λαχανικά από το φούρνο, γαρνίρουμε με τον άνηθο και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.