ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ανοιχτά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι Δομοκού

Μία εξαιρετική συνταγή για ανοιχτά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι Δομοκού.

Υλικά

  • 120 ml γάλα, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 1 αβγό + 1 ασπράδι αβγού για επάλειψη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.

Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αβγό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κατίκι  και ανακατεύουμε.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκ.

Με στρόγγυλο κουπ πάτ ή με τη βοήθεια ενός νεροπότηρου κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους.

Αλείφουμε τους μισούς δίσκους με το ασπράδι αβγού και βάζουμε από πάνω τους, τους υπόλοιπους δίσκους.

Με ένα μικρότερο σε διάμετρο κουπ πατ, ή με ένα καπάκι, δημιουργούμε στο κέντρο κάθε ζύμης μία μικρή κοιλότητα, ένα βαθούλωμα.

Τοποθετούμε σε κάθε βαθούλωμα μία κουταλιά από το μείγμα κατίκι-φέτα.

Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.