ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κατάσταση (στα ελληνοτουρκικά) είναι πέρα από τις συνήθεις...

Απαιτείται η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Στην ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την όξυνση των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία, επιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής, πέρα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής χθες.

«Η Τουρκία κάνει προκλητικές ενέργειες, δεν αναγνωρίζει τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και εκεί έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να έχουμε μία ενιαία στρατηγική και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απέναντι στο ΝΑΤΟ και απέναντι στην Τουρκία», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα πιο συγκεκριμένος έγινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. «Η κατάσταση είναι πέρα από τις συνήθεις. Η όξυνση είναι συγκεκριμένη και οι δυσκολίες πολλές. Η χώρα μας προσπαθεί να ανατρέψει τετελεσμένα και να τα επιστρέψει», είπε, ενημερώνοντας ότι στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων άκουσαν τον υπουργό και αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις το κάθε κόμμα από την οπτική από την οποία βλέπει τα πράγματα. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες, το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές και ο συσχετισμός δυνάμεων σε αυτή τη συγκυρία συγκροτεί έναν καλό όρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας μας. Εξάλλου, εσωτερικές διχοτομήσεις του παρελθόντος στο πολιτικό σύστημα, δεν εκδηλώθηκαν, όπως είπε, ούτε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ούτε στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, επιμένει στην ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα. «Με τη συνεδρίαση αυτού του οργάνου (σ.σ. Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής) προετοιμάζεται όπως πιστεύουμε εμείς και καταθέτουμε την πρότασή μας για ακόμη μία φορά, η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του συνδύασε στην τοποθέτησή του τα μεγάλα θέματα της ελληνικής διπλωματίας με εκείνα που αφορούν στην άμυνα της πατρίδας μας. «Οι προτάσεις και οι σκέψεις μας αποτελούν συνδυασμό μίας διπλωματικής πολιτικής και μίας πολιτικής Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας τον τόνο για τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.