ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει ‘πονοκέφαλος’ για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γερουλάνος

Από πού να με διώξει η κ. Γεννηματά;

Αποφασισμένος να κάνει τη ζωή της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη δύσκολη, φαίνεται ότι είναι ο Παύλος Γερουλάνος, τουλάχιστον στον βαθμό που εκείνη είχε θεωρήσει ότι ‘τέλειωσε’ μαζί του στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» όσα ακούγονται περί δικής του μεταπήδησης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Γερουλάνος, υποστήριξε πως αν ήθελε να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα το είχε κάνει από καιρό, ζητώντας την στήριξή του για τον Δήμο Αθηναίων, κάτι που δεν έκανε. «Όποιοι τα υποστηρίζουν αυτά, τα λένε είτε επειδή τα πιστεύουν είτε επειδή ελπίζουν ότι θα τους αφήσω στην ησυχία τους, ατάραχους στις καρέκλες τους, τις οποίες υπερασπίζονται με πάθος», είπε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. «Ρηχή πολιτική ανάλυση ή ευσεβής πόθος;», αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως αν είναι το πρώτο, τότε το πολιτικό τους βάρος είναι ελλιπές και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους, ενώ αν είναι το δεύτερο τότε καλά κάνουν και νιώθουν ανασφαλείς...

Όσο για τις διαρροές περί διαγραφής του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ότι «θα πρέπει να προβληματιστεί η κ.Γεννηματά από το αν μπορεί και από πού να με διώξει». Ειδικότερα, απαντώντας σε όσα διέρρεαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής το τελευταίο διάστημα ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση πια με το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Γερουλάνος υποστήριξε ότι «δεν νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να με απολύσει η κ.Γεννηματά. Από τη μία είναι το ΠΑΣΟΚ που δεν έχει όργανα και από την άλλη είναι το Κίνημα Αλλαγής που δεν είμαι μέλος του. Από πού μπορεί να με διώξει είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει λίγο το επιτελείο της». Ο ίδιος πάντως επέμεινε ότι αυτή την εποχή χρειαζόμαστε κόμματα ανοικτά που να ακούνε τον κόσμο και να μπορούν να συνθέτουν. «Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να το καταλάβει, αλλιώς οι ηγεσίες που δεν παίρνουν μηνύματα, τα παίρνουν μια και καλή και απότομα», είπε, θυμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι ένα κόμμα – σφραγίδα. «Είναι μία οντότητα που δεν έχει διαδικασίες και όργανα, δεν είναι ένας φορέας που μπορεί να παράξει πολιτικό περιεχόμενο, άρα αμέσως αμέσως αυτό βγάζει τον κόσμο που νιώθει κοντά στο ΠΑΣΟΚ, έξω», είπε, φροντίζοντας πάντως να πετάξει το ‘μπαλάκι’ στην Φώφη Γεννηματά όσον αφορά στο αν η μεταξύ τους πολιτική σχέση έχει τερματιστεί. «Αυτό θα το κρίνει εκείνη», είπε, «εγώ ποτέ, μα ποτέ δεν κλείνω πόρτες». Σημείωσε μάλιστα, ότι στο παρελθόν έχει τσακωθεί πολιτικά με κόσμο και έχει βρεθεί σε συνέδρια του ΠΑΣΟΚ όπου δεν του μιλούσε κανείς γιατί οι μισοί τον θεωρούσαν ‘βενιζελικό’ και οι άλλοι μισοί ‘παπανδρεϊκό’. «Δεν έχω κλείσει όμως ποτέ τις πόρτες, για αυτό και μπορώ να ξαναβρίσκω ανθρώπους με τους οποίους μιλάω», είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.