ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αστρονομικά και... προκλητικά ποσά

Αριθμοί που... ζαλίζουν: 11,5 δισ. ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο!

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο, ένα νούμερο που -αν μη τι άλλο- φέρνει... ζάλη και ενδεχομένως προκαλεί!

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, δεν περιλαμβάνονται τα περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ που κρίθηκαν απαραίτητα για τη μετακίνηση του Μαραθωνίου και του Βάδην, στο Σαπόρο, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι που θα μπορούσε να προκαλέσει η έντονη ζέστη. Μάλιστα, οι Ιάπωνες διοργανωτές, συζητούν με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), έτσι ώστε να αποφασισθεί ποια πλευρά θα επιβαρυνθεί με το κόστος αυτής της απόφασης της τελευταίας στιγμής.

«Είναι άνευ προηγουμένου, επομένως δεν υπάρχουν προκαθορισμένες διαδικασίες», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής σχεδιασμού και χρηματοδότησης στο Τόκιο-2020, Γκακούγι Ιτο. Όσον αφορά στα 1.350 δισεκατομμύρια γεν, που αντιστοιχούν στα 11,5 δισ. ευρώ, τα 597 δισεκατομμύρια θα καλυφθούν από τον δήμο του Τόκιο, τα 603 δισεκατομμύρια από την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 και τα 150 δισ. από την κεντρική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.