ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπουτάκια κοτόπουλου με καρότα, πατάτες και σάλτσα κράνμπερι

Μία εξαιρετική συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με καρότα, πατάτες και σάλτσα κράνμπερι.

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο + επιπλέον κλωναράκια, για γαρνιτούρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα + 1 επιπλέον, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 ½  φλ. φρέσκα κράνμπερις
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με τα χέρια αλείφουμε με το μείγμα τα μπουτάκια, φροντίζοντας να πάει παντού.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που μπαίνει και στο φούρνο, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοψηθεί η πέτσα 5 περίπου λεπτά.

Γυρίζουμε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για 7-8 περίπου λεπτά,  μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.

Ρίχνουμε το κρασί και με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού να αποκολληθούν τα υπολείμματα.

Επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό και τις φέτες λεμονιού.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κράνμπερις, την καστανή ζάχαρη και το βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το μείγμα των κράνμπερις το κοτόπουλο, προσθέτουμε ½ φλ. νερό, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.