MEDIA

Δείτε το βίντεο

COSMOTE HISTORY HD: Η έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο νέο επεισόδιο της σειράς «Ο Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)»

Την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αφορμή την δολοφονία του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάvδου της Αυστρίας τον Ιούνιο του 1914 από ομάδα Σερβοβόσνιων, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» σε παραγωγή COSMOTE TV. Μετά την κήρυξη του πολέμου στη Σερβία από τον αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας, ακολούθησε σειρά κηρύξεων πολέμου μεταξύ αντιπάλων, μετατρέποντας την Ευρώπη σταδιακά σε μια ήπειρο επιστρατευμένων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στην τεταμένη σχέση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου και του βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία προετοίμαζε το έδαφος για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο (Τετάρτη 11/12, 22.00).

Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον κοινωνιολόγο, ιστορικό και νομικό Γιάννη Κορδάτο, που πρωτοστάτησε στους πολιτικούς και επιστημονικούς αγώνες του 20ου αιώνα, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η σειρά της COSMOTE TV «Πρόσωπα και Εποχές» για προσωπικότητες που με τη δράση τους επηρέασαν την εξέλιξη του ελληνισμού και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Το επεισόδιο, παρουσιάζει την ενεργό πολιτική δράση του Γιάννη Κορδάτου, την καταδίωξή του για τις απόψεις του την περίοδο της δικτατορίας, αλλά και το σπουδαίο συγγραφικό έργο που άφησε πίσω του (Κυριακή 8/12, 20.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει και το νέο επεισόδιο της σειράς «Το κάλεσμα των μαρμάρων» σε παραγωγή COSMOTE TV. Το επεισόδιο με τίτλο «Η απογύμνωση των ναών» μας πηγαίνει πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν η μεταφορά των γλυπτών του Παρθενώνα στο Λονδίνο φέρνει ένα τεράστιο κύμα περιηγητών στον ελλαδικό χώρο. Με τη βοήθεια ξένων διπλωματών, οργανώνονται διεθνείς πλειστηριασμοί για τα γλυπτά κι άλλων ναών (Τρίτη 10/12, 22.00).

Τέλος. τη θέση των αλόγων στην τέχνη διερευνά το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο κώδικας της τέχνης» σε παραγωγή COSMOTE TV. Από τον Πήγασο μέχρι τα άλογα του Φειδία στον Παρθενώνα και από το άρμα του Ήλιου μέχρι τον Βουκεφάλα, το επεισόδιο αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η αίσθηση της δύναμης και της μεγαλοπρέπειας του αλόγου εντυπωσίασε τον άνθρωπο και αποτυπώθηκε ανά τα χρόνια στην τέχνη (Παρασκευή 6/12, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.