ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι και καραμελένια μήλα

Μία εξαιρετική συνταγή για εύκολο τσιζκέικ με γιαούρτι και καραμελένια μήλα.

Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ. λιωμένο για τη βάση
  • 3 μήλα κίτρινα, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε το ½ φλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να σκουρίνει το χρώμα τους.

Με μία κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η καραμέλα.

Επιστρέφουμε στο τηγάνι τα μήλα, την κανέλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και όταν γίνουν σκόνη, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε λίγο ακόμη και αφήνουμε στην άκρη.

Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ποτήρια και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε  για να γίνει η στρώση ομοιόμορφη.

Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε ποτήρι 2 κ.σ. γιαούρτι, από πάνω 2 κ.σ. μήλα με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.