ΚΟΣΜΟΣ

Ανήμερα των Χριστουγέννων

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ερντογάν στην Τυνησία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα σήμερα στην Τυνησία, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Ο σκοπός της επίσκεψης αυτής, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως και δημιουργεί ερωτηματικά, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία.

Όπως γράφει η Hurriyet, όλα τα κανονισμένα για σήμερα, 25 Δεκεμβρίου, ραντεβού του Τούρκου Προέδρου ακυρώθηκαν. Μάλιστα, στο ταξίδι του τον συνοδεύουν οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του: ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καθώς και άλλοι υπουργοί. Επίσης, μαζί του είναι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο διευθυντής επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι δεν ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Τυνησία και επισημαίνει ότι πρέπει να έπαιξαν ρόλο οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου η Τουρκία και η Λιβύη, αναφέροντας ότι η Τυνησία είναι γειτονική χώρα της Λιβύης στις ακτές της Μεσογείου.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Σαγιέντ στην προεδρία, τον Οκτώβριο, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.