ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ

Επιχείρηση ‘συσπείρωση’ για το Κίνημα Αλλαγής

Επιχείρηση συσπείρωσης του χώρου, έρχεται με το νέο έτος για το Κίνημα Αλλαγής. Μία προσπάθεια που φαίνεται ότι θα στοχεύσει ακόμα και στους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι λίγοι όσοι εντάσσουν μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια, ακόμα και την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν είπε ότι τα κριτήρια πληρούν και οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, από τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, ως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι σχέσεις της με τον οποίο βρίσκονται στο ναδίρ μετά την απόφασή της να μην τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές, που οδήγησε και στην απομάκρυνση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης από το κόμμα που υπηρετεί επί δεκαετίες.

Στην πραγματικότητα, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα εσωτερικών συγκρούσεων, αλλά και την προσπάθεια το Κίνημα Αλλαγής να μείνει ‘ζωντανό’ περνώντας από τις συμπληγάδες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ξεκινά μία νέα πολιτική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα θα έχει αρκετές ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Βασική προϋπόθεση όμως για κάτι τέτοιο, είναι η ενότητα του χώρου. Και αυτή θα επιχειρηθεί τόσο σε επίπεδο κορυφής, όσο και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Ειδικά όσον αφορά τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αν και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο άλλωστε ανήκει το κόμμα του. Την ίδια στιγμή, χαρακτηριστικά τακτικής επικοινωνίας, τείνει να πάρει αυτή που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Κώστα Σημίτη. Τα πράγματα δεν είναι το ίδιο εύκολα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς το γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών, έχει σπάσει, πλην όμως πυκνώνουν συνεχώς οι φωνές που προϊδεάζουν για σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ πρώην και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ τους επόμενους μήνες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.