ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: «Πακτωλός «πράσινων» χρηματοδοτήσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία»

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» που παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, αποκαλύπτοντας «τις πραγματικές στοχεύσεις της ΕΕ», όπως σημειώνει η ευρωομάδα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του κόμματος τόνισε στην ομιλία του ότι «σε περίοδο σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως ΕΕ, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία και σε κολοσσούς της ενέργειας, το "Green Deal" είναι η απτή απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να δοθεί άφθονο χρήμα στους μεγάλους ομίλους στην κούρσα με τους ανταγωνιστές τους».

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ «επιβραβεύει τα μεγάλα συμφέροντα που ρυπαίνουν το περιβάλλον με "πράσινα" ταμεία και επενδύσεις ύψους τρισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2030, ενώ τιμωρεί τις λαϊκές οικογένειες με κάθε έμπνευσης "πράσινη φορολογία", καλλιεργώντας την επικίνδυνη αντίληψη της ατομικής ευθύνης».

«Οι πραγματικές ανησυχίες των λαών για την προστασία του περιβάλλοντος δεν έχουν καμία σχέση με το σύστημα εμπορίου ρύπων, με τις εξαγωγές απορριμμάτων, με τη λογική "ο ρυπαίνων πληρώνει" που ανακυκλώνουν τα προβλήματα.

Οι καπιταλιστές και οι ενώσεις τους, για το μέγιστο κέρδος εμπορευματοποιούν και καταστρέφουν το περιβάλλον, επιβαρύνουν το κλίμα. Μόνο μια σχεδιασμένη κεντρικά οικονομία, χωρίς εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και μονοπώλια, μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, να εξασφαλίσει τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού, την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε, καταλήγοντας την ομιλία του ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.