ΚΟΣΜΟΣ

Στο... δρόμο θα βρει η «αυγή» του 2020 τους Γάλλους εργαζομένους

Γαλλία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό Μακρόν

Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις συνεχίζονται σε διάφορους τομείς στη Γαλλία, ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν, με την οποία αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνονται οι συντάξεις και απειλείται ο ίδιος ο δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στις 9 Ιανουαρίου, έχει οριστεί νέα «μέρα κινητοποίησης» με διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, την οποία ήδη πολλά συνδικάτα και εργατοϋπάλληλοι έχουν μετατρέψει σε απόφαση για νέα 24ωρη απεργία.

Σε διάφορους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως Μεταφορές, Ενέργεια, Χημική Βιομηχανία, αλλά και Σιδηροδρόμους κ.ά. πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις αρχές Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε ότι η απεργία της 5ης Δεκεμβρίου θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας οργάνωσε την παραμονή των Χριστουγέννων γιορτινό γεύμα για απεργούς στο λιμάνι της πόλης, ενώ στις 28 του μήνα έκανε παρεμβάσεις σε σημαντικές εμπορικές ζώνες της περιοχής (Μπους ντι Ρον), όπως Ζεάντ Καζινό, Καζινό Σαλόν ντε Προβάνς κ.α.

Στις 2 Ιανουαρίου καλεί σε νέα κινητοποίηση και σύσκεψη τα συνδικάτα όλης της περιοχής. Για τις 9 Ιανουαρίου έχει πάρει απόφαση 24ωρης απεργίας εδώ και πολύ καιρό και προσπαθεί να πάρει μέτρα για την επιτυχία της, με συγκέντρωση χρημάτων για στήριξη των απεργών κλπ., καλώντας σε πολύμορφη κλιμάκωση του αγώνα έως την απόσυρση της μεταρρύθμισης.

Το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν (προάστιο Παρισιού) συνεχίζει αντίστοιχα την αγωνιστική του παρέμβαση. Στις 27 Δεκεμβρίου οργάνωσε εξόρμηση συγκέντρωσης χρημάτων για τους απεργούς και στις 28 Δεκεμβρίου διοργάνωσε νέα κινητοποίηση στο Παρίσι, στο σταθμό Γκαρ ντι Νορ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.