ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος

Γιατί καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2020 το Κίνημα Αλλαγής

Τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ανέπτυξε με λίγα λόγια στην ομιλία του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Και αυτό, αφού πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2015, αντί ανάπτυξης 2,9% προκάλεσε ύφεση 0,3%, το 2016 αντί ανάπτυξης 3,7% προκάλεσε ύφεση 0,2%, το 2017 αντί ανάπτυξης 3,5% είχαμε 1,5% και το 2018 αντί ανάπτυξης 3,3%, όπως προβλέπονταν αντίστοιχα από την Κομισιόν και το ΔΝΤ, είχαμε κάτι κοντά στο 2%, μιλώντας συνολικά για απώλεια ΑΕΠ 58 δις ευρώ και ταυτόχρονη συντριβή της μεσαίας τάξης της χώρας.

Αμέσως μετά, ο κ.Λοβέρδος, χαρακτήρισε ‘φορομπηχτικό ως άδικο και οικονομικά θανατηφόρο’ για τον υπόχρεο, το μέτρο που θέλει προκαταβολή ύψους 95% του φόρου του επόμενου οικονομικού έτους. Αντ’ αυτού. πρότεινε 25% μείωση για δύο χρόνια, προκειμένου να φτάσουμε στο 50% που ήταν η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% που θα φέρουν στα ταμεία του κράτους 7 δις για το 2020, όταν υπάρχουν ακόμα 37 δις, τα οποία κατά τον ίδιο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό παραγωγικών επενδύσεων στην χώρα. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και στην άμυνα της χώρας, για την οποία ο προϋπολογισμός του 2019 ήταν 3,538 δις ευρώ, ποσό που για το 2020 μειώνεται κατά 141 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικές των απόψεων του Κινήματος Αλλαγής, είναι και κάποιες ερωτήσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας να μάθει πόσο είναι το κόστος της πολιτικής της κυβέρνησης για την μετανάστευση και ποιος το υπολογίζει, τι γίνεται με τις εισφορές που μετατράπηκαν σε εισφοροφορολογία, ποια είναι η σχέση άμεσων με έμμεσους φόρους και γιατί εκμηδενίζονται στην κυβερνητική φορολογική πολιτική τα μέτρα υπέρ των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία και προσδιόρισε σε εκείνους που έχουν εισοδήματα ύψους 20.000 – 30.000 ευρώ τον χρόνο. Ερωτήματα, για τα οποία προφανώς και αναμένει απαντήσεις, τόσο ο ίδιος όσο και σύσσωμο το Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.