ΚΟΣΜΟΣ

Σε ποινή 18 μηνών

Ισπανία: Δικαστήριο καταδίκασε άνδρα που έφτιαξε site για υπόθεση... ομαδικού βιασμού

Δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έναν άνδρα, επειδή έφτιαξε ιστότοπο που ήταν αφιερωμένος σε υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής γυναίκας.

Η υπόθεση που ονομάστηκε «αγέλη», είχε θορυβήσει πολύ την Ισπανία και χθες δικαστήριο στην Παμπλόνα, τιμώρησε με φυλάκιση αυτόν που δημιούργησε την ιστοσελίδα, η οποία ονομαζόταν «Ξενάγηση στην Αγέλη». Οπως δείχνει και ο τίτλος της, η σελίδα έδειχνε το ακριβές σημείο όπου εκτυλίχθηκε ο βιασμός τον Ιούλιο του 2016 μιας νεαρής γυναίκας στην Παμπλόνα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, ενώ καταγράφει επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε βιαστές, η «αγέλη».

Το δικαστήριο της Παμπλόνας καταδίκασε επίσης τον άνδρα αυτόν, έναν Μαδριλένο ηλικίας 39 ετών, να καταβάλει στο θύμα του βιασμού ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ, σημειώνοντας πως ο ιστότοπος προκάλεσε στη γυναίκα «μεγαλύτερο πόνο».
Η νεαρή γυναίκα είδε «τον πόνο της να εκτίθεται στο φως της ημέρας, να υποτιμάται, να εκχυδαΐζεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης… με εμφανή περιφρόνηση προς την αξιοπρέπειά της», υπογραμμίζει το δικαστήριο στην ετυμηγορία του. Η δημιουργία του ιστότοπου αναζωπύρωσε το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, από το οποίο έπασχε μετά τον βιασμό το θύμα, το οποίο χρειάστηκε να ξαναπάρει φάρμακα για να αντιμετωπίσει το άγχος της, εξηγεί το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.