ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι οπαδοί της θρυλικής Ράγιο Βαγιεκάνο φώναζαν «Είσαι Ναζί» στον Ζοζούλια της Αλμπαθέτε!

Ισπανία: Πρώτη φορά στην ιστορία διεκόπη αγώνας για πολιτικά συνθήματα!

Η πρώτη στα χρονικά ιστορική διακοπή αγώνα εξαιτίας... πολιτικών συνθημάτων είναι γεγονός και συνέβη στην Ισπανία! Και σε αυτό ευθύνονται οι γνωστοί για τις αριστερές τους πεποιθήσεις φίλοι της ιστορικής ισπανικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο!

Τι συνέβη; Η αναμέτρηση, για την Β' Κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στη Ράγιο Βαγιεκάνο και την Αλμπαθέτε, διεκόπη από τους διαιτητές στο ημίχρονο, λόγω πολιτικών συνθημάτων των φιλάθλων της Ράγιο, οι οποίοι εν χορώ φώναζαν στον γνωστό για τη σχέση του με το ακροδεξιό κόμμα της χώρας του, Ουκρανό Ρομάν Ζοζούλια της Αλμπαθέτε, «Είσαι Ναζί, Είσαι Ναζί»!

Σημειωτέον, ο Ζοζούλια είχε αποκτηθεί απο τη Ράγιο Βαγιεκάνο, ωστόσο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των φίλων της ομάδας, δεν... πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα της, μιας και παραχωρήθηκε άρον-άρον στην Αλμπαθέτε!

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, να διακοπεί αγώνας εξαιτίας πολιτικών συνθημάτων και πανό ή προσβολή ενός παίκτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sport.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι αρχές φαίνεται πως πράττουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού δεν έχουν δείξει την ίδια ευαισθησία και έως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε περιπτώσεις όπου ακούστηκαν ναζιστικά συνθήματα, υπήρξαν ρατσιστικά/ναζιστικά πανό ή ρατσιστικές επιθέσεις και μάλιστα τη στιγμή που τέτοια περιστατικά συμβαίνουν διαρκώς στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ακόμη και σε αναμετρήσεις Εθνικών ομάδων, έχοντας φέρει σε δύσκολη θέση FIFA και Εθνικές ομοσπονδίες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.