ΕΛΛΑΔΑ

Πού θα χτυπήσει

Κακοκαιρία «Διδώ»: Έρχεται από τα νότια, με έντονα φαινόμενα, βροχές και χιόνια

Έπειτα από μία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, η κακοκαιρία «Διδώ» έρχεται σήμερα το βράδυ από τα νότια, με έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Aπό τη νύχτα της Δευτέρας, αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, με καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα. Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόβλεψη, στα ορεινά της χώρας αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ενα βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει την κακοκαιρία στη χώρα η οποία σήμερα, αναμένεται να επηρεάσει τα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε το meteo.gr, οι περιοχές που αναμένεται να δεχτούν την μεγαλύτερη ποσότητα βροχής, αναμένεται να είναι η δυτική Πελοπόννησος, το Ιόνιο, η κεντρική Ελλάδα και οι Σποράδες, η Κρήτη και σταδιακά τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ η κακοκαιρία θα χτυπήσει και τα τουρκικά παράλια.

Ως πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία «Διδώ»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το νέο κύμα κακοκαιρία θα αρχίσει να επεκτείνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα νότια και τα δυτικά, ενώ την Τρίτη θα φτάσουν σε Θεσσαλία και Σποράδες. Την Τετάρτη αναμένεται να είναι έντονα τα φαινόμενα στο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους.

Μεγάλες ποσότητες νερού αναμένονται στη Θεσσαλία

Τα περισσότερο έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία και κυρίως στα παράλια την Τετάρτη, όπου η πρόβλεψη λέει πως θα πέσει ένας αρκετά μεγάλος όγκος νερού. Η ισχυρή κακοκαιρία θα συνοδευτεί στα νησιά του Αιγαίου από θυελλώδεις ανέμους, που σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη αναμένεται να έχουν φτάσει τα 8 μποφόρ. Για το νέο κύμα κακοκαιρίας μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας πως και στην Αττική αναμένονται βροχές, αλλά όχι σε έντονα επίπεδα.

Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει και σημαντική πτώση την Τρίτη, κυρίως στα βόρεια και τα ορεινά, όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.