ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χωρίς επίδομα οι κωφοί, 30% χαράτσι η Πρόνοια»

Κανέλλη: «Δεν υπάρχει επαρκής πρόνοια για τους ανάπηρους»

Στις ομάδες αναπήρων που δεν λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα επικέντρωσε την ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία παράλληλα σχολίασε την ομιλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου «που είπε εδώ "μπορούμε και βούτυρο και κανόνια". Αυτό είναι το μέλλον μας, και βούτυρο και κανόνια. Τώρα το ότι τα κανόνια παράγουν το βούτυρο για τους ολίγους και μαζί με το βούτυρο παράγουν και αναπήρους, παράγουν και πρόσφυγες, αυτό δεν αφορά τους βουτυροφάγους», είπε με δεικτικό τόνο η κα. Κανέλλη.

Η κα. Κανέλλη αναφέρθηκε ειδικότερα στην Πρόνοια, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί το χαράτσι του 30% που επέβαλε το 3ο μνημόνιο πίσω από την έννοια της λειτουργικότητας. Πρόσθεσε ότι η ουσιαστική Πρόνοια είναι οι υποδομές, οι εργαζόμενοι σε αυτές και τα υλικά μέσα για να υπογραμμίσει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν.

Όπως τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, στη χώρα μας ο κωφός από τα 19 μέχρι τα 65 δεν παίρνει κανένα επίδομα, το ΠΙΚΠΑ και ο Οίκος Τυφλών πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ενώ από τους 212.000 ανάπηρους, μόνον οι 150.000 παίρνουν επίδομα αναπήρων. Επισήμανε επίσης ότι τα παιδιά με μερική όραση ΔΕΝ θεωρούνται ανάπηρα, ωστόσο χρειάζονται 500 ευρώ το μήνα για να μπορούν να βλέπουν καθώς και ότι δεν υπάρχουν υποδομές για πάσχοντες από Αλτσχάιμερ, ούτε πρόνοια για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.