ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται πριν από τα Χριστούγεννα - Ποιοι το δικαιούνται

Κοινωνικό μέρισμα: Στα 700 ευρώ αναμένεται το ποσό - 200.000 οι δικαιούχοι

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το «παζλ» αναφορικά με το Κοινωνικό Μέρισμα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει για το περίγραμμα της σχετικής απόφαση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ένα στίγμα, στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα είναι περίπου στα 700 ευρώ. Ακόμη πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό πόσο, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους δανειστές. Όπως όμως όλα δείχνουν το συνολικό ποσό θα κινηθεί στα 150 εκατ. ευρώ.

Τα πάντα ωστόσο θα ξεκαθαρίσουν μετά το Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης, με την πιθανότερη ημέρα των ανακοινώσεων την προσεχή Πέμπτη.

Ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι 200.000 και το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα θα διανεμηθεί σε:

  • Θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους,
  • Πολύτεκνες οικογένειες και
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Πάντως για να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα θα υπάρχουν τόσο εισοδηματικά, όσο και περιουσιακά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.