ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές μας»

Κουμουτσάκος για ελληνοτουρκικά: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια»

Έτοιμη για όλα τα πιθανά σενάρια είναι η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία.

«Τα σενάρια που εξετάζουμε είναι από το πιο αθώο μέχρι το πιο δύσκολο», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή κυβέρνηση.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» υπογραμμίζοντας ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρωθούν τα γύρω κράτη της περιοχής.

Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές μας

«Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές μας» εκτίμησε ο κ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι απέναντι σε αυτή την συμπεριφορά η Ελλάδα υψώνει «τρία τείχη». Εθνική ενότητα και ομοψυχία, διπλωματία, επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι ο ερχομός του νέου έτους θα φέρει σημαντικές εξελίξεις και υπογράμμισε τη σημασία των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τις υπογραφές για τον αγωγό EastMed και της συνομιλίες με την Ιταλία για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.