ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρακεράκια με πέστο τόνου

Μία εξαιρετική συνταγή για κρακεράκια με πέστο τόνου.

Υλικά

  • 300 γρ. τόνο σε νερό
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.