ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Λάρισα: Πλημμύρες και ζημιές άφησε πίσω της η «Διδώ»

Αρκετές ζημιές προκάλεσε η σημερινή βροχόπτωση στα παράλια του νομού Λάρισας, καθώς το νερό που κατέβασαν τα ρέματα στην περιοχή, πλημμύρισε τους δρόμους αλλά και αρκετά σπίτια.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, τόνισε ότι οι ζημιές είναι αρκετές σε υποδομές, αλλά και σε σπίτια, ενώ σημείωσε ότι καλύτερη εικόνα θα υπάρχει το πρωί της Πέμπτης με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει στην περιοχή, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα ρέματα στην περιοχή από νωρίς το πρωί είχαν φουσκώσει, και είχε αποφασιστεί η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Προβλήματα σε ολόκληρο τον νομό

Προβλήματα παρατηρούνται σε σημεία του οδικού δικτύου, στο ν. Λάρισας, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Τα τοπικά Μέσα μετέδωσαν ότι είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμο παρακείμενο του ρέματος που διαπερνά την πόλη της Αγιάς.

Παράλληλα, υπήρξε υπερχείλιση ρέματος στο δρόμο προς Ραψάνη.

Φερτά υλικά μεταφέρθηκαν από τα νερά στο οδόστρωμα, στα παρακάτω σημεία:

Νέα Εθνική Οδός, στο ύψος του κόμβου Ραψάνης,

Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του κόμβου Ραχούλας,

Σε σημεία του οδικού δικτύου στο Δ. Ελασσόνας

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν απαιτήθηκε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς επί τόπου βρέθηκαν οχήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχοντας στον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Πλημμύρισε το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στην πόλη της Λάρισας, όπου και ανακοίνωσε την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου, μια βροχή έφερε στην επιφάνεια τα πολλά και έντονα προβλήματα του κτιρίου.

Το πρωί της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι που βρέθηκαν στις 7 το πρωί στην υπηρεσία τους ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μικρό… «ποταμάκι» που ξεκινούσε από τον 4ο όροφο και κατέβαινε προς το υπόγειο μέσα από τα σκαλοπάτια.

Μια αίθουσα στον τελευταίο όροφο γέμισε νερά από την ταράτσα και εν συνεχεία αυτά πλημμύρισαν τους διαδρόμους και τις σκάλες.

Αρκετοί είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι (ειδικά των γραφείων που έχουν γεμίσει με νερά) που αρνούνται να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τους υπολογιστές σου διότι όπως τονίζουν υπάρχει κίνδυνος από τα βρεγμένα καλώδια.

Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί τόσο η προϊσταμένη του Εφετείου κ. Χαλιαμούρδα όσο και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Μπασδέκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.